Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGYÉNI VÁLLALKOZÁS

EGYÉNI VÁLLALKOZÁS KÖNYVELÉSE

Az egyéni vállalkozás a legegyszerűbben, leggyorsabban és legolcsóbban létrehozható vállalkozási forma. Ajánlható kezdő vállalkozóknak, ha még nem biztos a vállalkozása jövőjében, kevés és kis volumenű az értékesítése, bizonytalan, hogy Önnek való-e a vállalkozási tevékenység.

Fontos tudni, hogy az egyéni vállalkozó a kötelezettségekért teljes körűen, tehát akár saját vagyona erejéig is felel!

Keressen meg, hogy:

- előzetesen tájékoztassam a választható adózási formákról, főbb teendőkről

- szerződéskötés után elektronikus úton bejegyeztessem, mint egyéni vállalkozót

- hivatalok felé leadom a szükséges bejelentőlapokat

- a tevékenység megkezdése után folyamatosan könyveljük, saját magának illetve alkalmazottainak elkészítsük a havi bérszámfejtést, időszakonként beadjuk az adóbevallásokat, tájékoztassuk az adófizetési kötelezettségeiről

 

KATA vagy inkább mégsem?

2013 óta választhatják a Bt tagok illetve az egyéni vállalkozók a kedvező KATA adózási módot. Főállás esetén havi 50 ezer forint, egyébként 25 ezer forint havonta a fizetendő járulék. 

De vajon mindenkinek megéri? Azt szoktam tanácsolni, hogy kezdő vállalkozóknak mindenképpen megéri, de ha valaki gyereket akar szülni, hitelt akar felvenni, nyugdíjba előtt áll 10-15 évvel, akkor NE válassza. Ugyanis a kedvező járulék alacsonyabb ellátást, nyugdíjidőt és nyugdíjat is fog eredményezni! Amennyiben a cég tevékenysége és bevételei stabilizálódnak, érdemes a szokásos havi járulékfizetésre visszatérni. 

 

A könyvelő iroda nagy gyakorlattal, szakmai tapasztalattal vállalja egyéni vállalkozók könyvelését,

15.000Ft/hó-tól.

 

Kapcsolat:

Tallosy Zsanett

06-20-204-9782

konyvelo2002@gmail.com

könyvelő Budapest - könyvelő Szigetszentmiklós - könyvelő Csepel - könyvelő XXI.kerület - könyvelés Budapest - könyvelés Pest megye - könyvelés Csepel - könyvelés XXI.kerület