Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

KFT KÖNYVELÉS

KFT, BT KÖNYVELÉSE

Önnek BT-je vagy KFT-je van?

Ne keressen tovább könyvelőt, vegye fel velem a kapcsolatot!

Cégek alapítása ügyvédi közreműködéssel lehetséges, Cégbírósági bejegyzés után. Kft alapításához minimum 3 Millió forint szükséges, Bt-t akár 10 ezer forintból is el lehet kezdeni.

Nagy különbség, hogy amíg a Kft tagja a cég kötelezettségeiért csak a bevitt tőkéje erejéig felel ( itt nem térek ki a büntetőeljárás esetén felmerülő felelősségvonás esetére! ), addig egy Bt beltagja, hasonlóan az egyéni vállalkozóhoz, a saját vagyonával is felel a cég kötelezettségéért.

Keressen fel, hogy

- a cég alapítása előtt tájékoztassuk a lehetséges adózási formákról, főbb tudnivalókról. Ennek díja 10.000 Ft, ami az első könyvelési díjból jóváírásra kerül

- a cég bejegyzése és a szerződéskötés után elektronikusan beadjuk a hatóságok felé a szükséges bejelentőlapokat

- indulás után folyamatosan könyveljük, a tagok és alkalmazottaknak havonta elkészítsük a bérszámfejtést, időközönként beadjuk az adóbevallásokat, tájékoztassuk az adófizetési kötelezettségiről.

Cégalapítás, de okosan!

- A cég törzstőkéje nyújtson fedezetet az induláskor szükséges anyagi eszközökre. Amennyiben a szükségesnél kevesebb tőkével indul a cég, a hiányzó pénz tagi hitel formájában kell fedezni. A tagi hitel (azon kívül, hogy adóalap növelő) az Adóhatóság egyik kedvelt célpontja, vagyonosodási vizsgálatok tárgya. A cég esetleges végelszámolásánál is problémát okoz.

- A törzstőkét alapítás után mindíg fizesse be a bankszámlára

- Cég alapítása után rögtön adja át könyvelőjének az alapító okiratokat, illetve a Cégbírósági végzést, hogy a cég megalapítása után határidőben meg tudja tenni a bejelentéseket a hatóságok felé. 

- Vezető tisztségviselőként büntetőjogi felelőssége van a döntéseiért, a partnereknek okozott anyagi károkért! Amennyiben előző cégében jelentős köztartozást halmozott fel, 5 évig nem lehet másik cégben vezető.

 

A könyvelő iroda nagy gyakorlattal, szakmai tapasztalattal vállalja társas vállalkozások könyvelését.

Könyvelési díj 25.000 Ft/hó-tól.

 

Kapcsolat:

Tallosy Zsanett

06-20-204-9782

konyvelo2002@gmail.com

könyvelő Budapest - könyvelő Szigetszentmiklós - könyvelő Csepel - könyvelő XXI.kerület - könyvelés Budapest - könyvelés Pest megye - könyvelés Csepel - könyvelés XXI.kerület